Afspraak maken

Behandelingen gebeuren uitsluitend op afspraak. Deze maakt u bij voorkeur telefonisch op het nummer 09/220.93.32 of op 0474/69.20.73. Dit kan van maandag tot vrijdag tijdens de openingsuren. Ook voor vragen en aanvullende informatie kan u ons steeds telefoneren of mailen naar info@kine-kaatjeroef.be. Gelieve steeds tijdig aanwezig te zijn op uw afspraak. Indien u te laat bent, kan de behandeling niet langer duren dan de tijd die voor u voorzien was.

Afspraak annuleren

Indien u uw afspraak wenst te annuleren, dient u dit ten laatste 24 uur op voorhand te doen. Op die manier kan de vrijgekomen plaats nog door een andere patiënt(e) ingenomen worden. Bij het niet of te laat verwittigen van uw afwezigheid, zijn wij genoodzaakt de behandeling aan te rekenen.

De eerste afspraak

Gelieve volgende zaken mee te brengen bij de eerste afspraak:

  • Identiteitskaart
  • Voorschrift van de arts (een voorschrift is twee maand geldig)
  • Klevertje van de mutualiteit
  • Indien van toepassing: verslagen van de specialist of van medische beeldvorming

Tarieven

Een behandeling in de praktijk kost 26 euro, een huisbezoek 28,13 euro.

De betaling gebeurt na het aantal voorgeschreven sessies of op het einde van de maand wanneer de behandelingen de maand erna verder lopen. Er kan in de praktijk betaald worden met Bancontact, Payconiq of cash. Het getuigschrift bestemd voor de mutualiteit zal pas meegegeven worden na betaling.

Bij nalatigheid zijn we verplicht de betaling te vorderen via gerechtelijke weg. U krijgt altijd een deel van het te betalen bedrag terugbetaald door uw mutualiteit. De grootte van het terugbetalingsbedrag hangt af van het ziektebeeld.

Courante aandoening

U zal op de eerste 18 sessies een normale terugbetaling ontvangen, vanaf de 19de sessie krijgt u minder terugbetaald. Een courante aandoening kan maximum 3 keer per jaar goedgekeurd worden. Dat wil zeggen dat u 3 keer recht heeft op 18 sessies voor verschillende aandoeningen (bv. 18 sessies rug + 18 sessies knie + 18 sessies enkel).

Acute F-pathologieën (posttraumatisch, postoperatief, myopathieën,…)

De duur van een behandeling F-acuut is beperkt tot één jaar, vanaf de datum van de eerste zitting. Tijdens deze periode worden maximaal zestig zittingen terugbetaald door de mutualiteit. Indien u een hospitalisatieverzekering heeft, wordt het overige deel door hen betaald.

Chronische F-pathologieën (gangrevalidatie, lymfoedeem, fibromyalgie,…)

Een behandeling F-chronisch loopt tot het einde van het tweede kalenderjaar volgend op het kalenderjaar van de eerste zitting of van de verlenging. Per kalenderjaar is er recht op terugbetaling van maximaal zestig zittingen.

Ernstige E-pathologieën (uitgebreide perifere verlammingen, aandoeningen van het centraal zenuwstelsel,…)

U heeft recht op een buitengewoon verhoogde tegemoetkoming voor een onbeperkt aantal sessies.

Perinatale kinesitherapie

U heeft recht op 9 sessies met terugbetaling van de mutualiteit per zwangerschap. Wat u niet terugkrijgt van de mutualiteit wordt terugbetaald door uw hospitalisatieverzekering indien u die heeft.

COVID-19 voorzorgsmaatregelen

In onze praktijk staat uw gezondheid en veiligheid voorop. Via onderstaande knop kan u de richtlijnen terugvinden voor een veilige kinesitherapiebehandeling.

Covid richtlijnen

Afspraak maken? Bel ons via T 09 220 93 32